...
Op een natuurlijke en duurzame manier voor jezelf zorgen!

Waarom starten met Yoga

Thuis lekker in beweging zijn om fit en gezond te blijven.

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Het is 2021 en we zitten midden in een Lock down vanwege Corona. Veel mensen zitten thuis en bewegen veel te weinig. Dus laten we de vraag niet stellen van waarom starten met yoga, maar een stelling maken ‘We moeten starten met bewegen’. Bewegen is 1 van de belangrijkste dingen om gezond te blijven. Het lichaam is gemaakt om te bewegen en wanneer we niet bewegen is er een kans dat ons lichaam steeds meer klachten gaat vertonen. En neem dit niet perse van mij aan maar als je even op google zoekt zie je dat enorm veel gezondheidsorganisaties dit onderbouwen.

Bewegen geeft een fit en energiek gevoel en is goed voor je hart en de bloedvaten. Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten en een beroerte .

https://www.hartstichting.nl/gezond-leven/beweging

Dit is één van de vele uitspraken die door een gezondheidsorganisatie wordt gedaan over bewegen. Dus we zitten op 1 lijn en weten dat we moeten bewegen om lekker en gezond in ons vel te zitten. Dan komt de grote vraag ‘Hoe gaan we bewegen’. Ik zelf was opzoek naar een laagdrempelige manier om te bewegen waarbij ik niet het gevoel had dat ik voorschut stond en ik het zelf helemaal kon inplannen.

Lijst met mogelijkheden om te sporten

 • Hardlopen
 • Wandelen
 • Fietsen
 • Online Zumba
 • Thuisfitness met een app
 • Online Yoga

Hardlopen:

Een goede manier om lekker in beweging te zijn. Zoals het omschreven staat op gezondheidsnet.nl staan de voordelen omschreven;

hardlopen is een eenvoudige, laagdrempelige vorm van bewegen; gezond voor lichaam en geest. Je bent buiten, vaak op mooie plekken. Je komt thuis met rode wangen: van inspanning, maar vaak ook van plezier. Het kan wel voor de één iets moeilijker zijn dan voor de ander om te starten, je moet er wel de zin, de tijd en de motivatie voor hebben.

https://www.gezondheidsnet.nl/hardlopen/5-vragen-over-starten-met-hardlopen

Af en toe ga ik nu ook dan wel hardlopen en dat voelt wel goed, maar het is niet voor mij om dit regelmatig te doen. Ik krijg mijn hoofd niet leeg en ga juist alleen maar meer piekeren tijdens het lopen.

Wandelen en fietsen:

Beide super manieren om even een frisse neus te halen en even in beweging te zijn. Ook voor deze twee zijn er tal van gezondheidsvoordelen. Het enige probleem is dat ik wanneer het slecht weer is echt niet naar buiten ga om die frisse neus te halen.

Online lessen

De online lessen heerlijk in een kamertje terwijl mijn kinderen op bed liggen voor hun middagdutje of ’s avonds na dat ik ze in bed heb gelegd. Niemand die mij ziet dus als ik omval of een verkeerde stap maak voel ik me niet meteen bekeken.

Ik vind deze manier van bewegen heerlijk omdat ik het zelf in kan plannen en het met goed en slecht weer kan doen. En het kan helemaal gratis!

Ik heb enorm veel lessen Zumba en Yoga via youtube gevolgd om te bepalen wat ik fijn vond tot ik over ging naar betaalde site’s.

Yoga mijn keuze

Thuis op zolder of in de woonkamer een half uurtje of uurtje sporten was de beweging die ik zocht. Ondank dat Zumba leuk is om te doen heeft Yoga toch de voorkeur gekregen. Yoga is gewoon relax en een uitdaging. Voor de houdingen heb ik mijn aandacht nodig waardoor ik niet over de badkamer die schoongemaakt moet worden kan nadenken.

Zoek je dus een work-out waarbij je het hoofd even helemaal leeg kan maken, je spieren versterken, je lichaam soepeler wordt en je na een aantal dagen veel positiever naar de wereld kijkt, dan is yoga online echt een aanrader. En zoals ik al eerder aan gaf het kan helemaal gratis. Ik zelf betaal nu voor online yoga lessen waarbij je gewoon toegang krijgt tot yoga les filmpjes, maar youtube was voor mij een goede manier om uit te testen of ik wat voor mij was.

Voordelen Yoga

 • Een basis voor een gezonde levensstijl
 • Helpt je ontspannen
 • Geeft je energie
 • Yoga verminderd stress
 • Kan helpen om pijn te verminderen
 • Helpt je om beter te kunnen slapen
 • Verbeterd je lichaamshouding

 

En zo kan het lijstje nog wel even doorgaan. Er zijn zo veel voordelen en redenen om met yoga te beginnen.

Starten met yoga

Youtube is een fantastische manier om te ontdekken wat een yogales inhoud. Zelf ben ik overgestapt op betaalde lessen nadat ik er van overtuigd was dat yoga wat voor mij was. Op youtube miste ik de nuance tussen beginners en gevorderde. Het is fijn om met een goede basis aan yoga te beginnen.

Wil jij ook op een juiste manier starten met yoga en de basis meteen goed onder de knie hebben? Druk dan op de volgende knop om de stap voor stap lessen te volgen van happy with yoga!

Starten met yoga!

Druk op de knop zodat je direct aan de juiste basis leert om yoga thuis te beoefenen.

Leer Yoga Stap voor Stap

Één reactie op “Waarom starten met Yoga

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close