Op een natuurlijke en duurzame manier voor jezelf zorgen!

Salade met biet en peer

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Voor de aankomende tijd heb ik besloten om mezelf uit te dagen om elke week voor maximaal €35.- te besteden voor het avondeten. Dit budget is voor 4 personen, dit betekend €1.25 per dag per persoon. Deze salade met biet en peer is het eerste recept dat ik met jullie deel in mijn €35,- challenge. De prijzen in de supermarkt zijn behoorlijk gestegen dus ik denk dat het voor iedereen een uitdaging is om zich aan zijn boodschappenbudget te houden. Hopelijk hebben jullie iets aan de aankomende recepten die ik ga plaatsen.

Dit recept en de prijs zijn gewoon bij de Albert Heijn dus waarschijnlijk zou je met een beetje moeite best dit gerecht nog goedkoper kunnen klaar maken wanneer je naar een andere winkel gaat.

Hierbij het recept van de Salade met biet en peer.

Bereidingstijd 15 minuten.

4 personen

Totaal prijs: € 5,62

Ingrediënten

  • 500 gr voorgekookte bietjes
  • Half bakje Geitenkaas pearls
  • 2 Peren 
  • Rucola slamelange
  • Afbakstokbrood
  • Half bakje zuivelspread knoflook kruiden.
  • Uit de voorraadkast: Honing, peper en zout

Zoals jullie op mijn boodschappenlijstje kunnen zien heb ik meer gehaald dan ik nodig heb voor dit recept. Van deze ingrediënten maak ik 2 gerechten naast de salade met biet en geitenkaas maak ik een andere dag het recept ‘Biet, peer en geitenkaas flappen‘. Dit recept is ook te vinden op mijn blog en hoort bij de €35,- challenge.

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van het stokbrood en bak het stokbrood af.
  2. Snijd de bietjes in stukjes
  3. Roer de bietjes door met peper en zout en een beetje olijfolie. Giet er wat honing naar smaak overheen. Bak deze dan even op hoog vuur dat het een lekker verwarmt is.
  4. Snijd ondertussen de peer in stukjes
  5. In een saladekom schep je 2 eetlepels zuivelspread met 2 eetlepels water. Roer dit goed door elkaar. Houd je van een dunnere slasaus voeg dan nog wat water toe.
  6. Meng de peer met de bietjes en de rucola slamelange door de slasaus.
  7. Strooi de helft van het bakje geitenkaas pearls over de salade.
  8. Eet smakelijk!

Tip

Wil je onder de €5,- blijven met dit gerecht laat de stokbrood dan weg en pak er lekker een paar snede brood bij die je roostert met wat boter.

Deze salade met biet en peer is ook heerlijk om als lunch mee te nemen naar je werk. Houd je iets over zet het in de koelkast en neem hem de volgende mee.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close