Op een natuurlijke en duurzame manier voor jezelf zorgen!

Ovenpasta tonijn, mozzarella en rode pesto

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Weer een gerecht dat bij mij valt onder de €35 Challenge. Ondanks dat je boven de €1,25 per persoon komt is valt het met mijn week planning nog steeds binnen deze challenge. De Ovenpasta tonijn, mozzarella en rode pesto is lekker makkelijk te maken en vult goed. Wil je wel onder de €5,- blijven dan kan je ook 1 mozzarella bol gebruiken in plaats van 2.

Hierbij het recept van de ovenpasta tonijn, mozzarella en rode pesto.

Bereidingstijd 25 minuten waarvan 15 minuten oventijd.

4 personen

Totaal prijs: € 5,90

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Rode pesto 
  • 2 bol mozzarella
  • 1 blikje tonijn
  • half potje gesneden zwarte olijven
  • 1 paprika
  • 400 gr macaroni

Zoals je ziet heb ik €7,- uitgegeven voor alle ingrediënten van de ovenpasta tonijn, mozzarella en rode pesto. De prijs voor dit gerecht is lager omdat ik maar maximaal de helft van het potje rode pesto gebruik en de helft van de olijven. Zelf gebruik ik maar de helft van een grote paprika maar ik heb wel de gehele prijs mee genomen omdat ik begrijp als andere de hele paprika er in verwerken. De overgebleven producten verwerk ik in een ander gerecht deze week.

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking
  3. Snijd de paprika in stukjes en 1 bol mozzarella in stukjes en de andere in plakjes.
  4. Voeg in de ovenschaal de uitgelekte tonijn, gesneden paprika, de mozzarella blokjes en het halve potje gesneden olijven bij elkaar. Hussel dit goed door elkaar. 
  5. Vervolgens voeg je de macaroni toe en roer je dit met 4 eetlepels pesto goed door elkaar.
  6. Leg de plakken mozzarella verspreid over het macaroni mengsel en zet voor 15 minuten in de oven.
  7. Eet smakelijk!

Tip

Deze pasta ovenschotel is ook lekker als koude pastasalade wanneer het warm weer is. Doe er dan vooral ook nog wat komkommer doorheen.

Voor de aankomende tijd heb ik besloten om mezelf uit te dagen om elke week voor maximaal €35.- te besteden voor het avondeten. Dit budget is voor 4 personen, dit betekend €1.25 per dag per persoon. De prijzen in de supermarkt zijn behoorlijk gestegen dus ik denk dat het voor iedereen een uitdaging is om zich aan zijn boodschappenbudget te houden. Hopelijk hebben jullie iets aan de aankomende recepten die ik ga plaatsen.

Deze ingrediënten heb ik zelf bij de Albert Heijn gehaald dus waarschijnlijk zou je met een beetje moeite best dit gerecht nog goedkoper kunnen klaar maken wanneer je naar een andere winkel gaat.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close