Op een natuurlijke en duurzame manier voor jezelf zorgen!

Biet, peer en geitenkaas flappen

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Voor de aankomende tijd heb ik besloten om mezelf uit te dagen om elke week voor maximaal €35.- te besteden voor het avondeten. Dit budget is voor 4 personen, dit betekend €1.25 per dag per persoon. Deze biet, peer en geitenkaas flappen horen ook bij mijn €35,- challenge. De prijzen in de supermarkt zijn behoorlijk gestegen dus ik denk dat het voor iedereen een uitdaging is om zich aan zijn boodschappenbudget te houden. Hopelijk hebben jullie iets aan de aankomende recepten die ik ga plaatsen.

Dit recept en de prijs zijn gewoon bij de Albert Heijn dus waarschijnlijk zou je met een beetje moeite best dit gerecht nog goedkoper kunnen klaar maken wanneer je naar een andere winkel gaat.

Hierbij het recept van de Biet, Peer en Geitenkaas flappen.

Bereidingstijd 45 minuten waarvan 25 minuten oventijd.

4 personen

Totaal prijs: € 4,67

Ingrediënten

  • 500 gr voorgekookte bietjes
  • Half bakje Geitenkaas pearls
  • 2 Peren 
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • half bakje zuivelspread knoflook kruiden.
  • Uit de voorraadkast: Honing, peper en zout

Zoals jullie op mijn boodschappenlijstje kunnen zien heb ik meer gehaald dan ik nodig heb voor dit recept. Van deze ingrediënten maak ik 2 gerechten naast de Biet, peer en geitenkaas flappen heb ik een andere dag het recept ‘salade met biet en geitenkaas‘ gemaakt. Dit recept is ook te vinden op mijn blog en hoort bij de €35,- challenge.

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de helft van de bladerdeeg op de bakplaat verspreid.
  3. Smeer de bladerdeeg in met de zuivelspread.
  4. Snijd de bietjes in dunne stukjes en doe dit een een grote kom. Strooi er wat olijfolie peper en zout overheen en hussel goed door.
  5. Snijd ook de peren in dunne stukjes. Meng dit met de bietjes.
  6. Dan kan je een hoopje op het bladerdeeg leggen. Wanneer ze allemaal een vulling hebben strooi je de geitenkaas pearls er overheen.
  7. Als laatst giet je over elk bladerdeeg vulling wat honing en dan kan je ze sluiten. Elke bladerdeeg met vulling er op krijgt een bladerdeegvierkant er bovenop. Sluit de randen en klaar is kees.
  8. Zet de bakplaat dan voor 25 minuten in de oven.
  9. In plaats van vierkantjes kan je deze bladerdeeg flappen ook maken als een driehoek door de helft te vullen en de bladerdeeg dicht te vouwen.

Tip

Eventueel kan je nog bij het serveren basilicum over de bladerdeeg flappen strooien. Zelf gebruik ik gedroogde basilicum omdat ik die altijd in de kast heb staan.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close